DEBAT

DEBAT

- med et feministisk perspektiv

Brug dette site til at dele viden, erfaringer og holdninger med andre feministiske forældre. For at deltage i debatten skal du sende os en mail, hvorefter du får tilsendt et login.

Institutionerne

InstitutionernePosted by Admin Fri, July 11, 2008 23:38:22

Her kan du dele dine tanker, spørgsmål, holdninger og erfaringer om Institutionerne: fx vuggestuen, dagplejen, børnehaven, skolen, SFO’en, fagpersonerne.

Klik på Kommentarer for at se de indlæg, der er til emnet.

  • Comments(3)

Posted by Maria Temponeras Mon, November 17, 2008 18:02:37

Ligestillingspolitik

Hvem har idéer til en ligestillingspolitik for skoler? jeg skal til at lave én.

mvh

Maria

Posted by Maria Temponeras Thu, September 04, 2008 22:34:01

hej

Så hør lige mig komme ned i den yngstes kommende vuggestue til rundvisning, hvor selveste lederen viser: og her har vi så pigerummet....øh hvad? lyserødt fra gulv til loft med tyl etc, legekomfurer og madting og dukker. Og hvad så hvis Noah gerne vil lave mad? ja, sååå..må han vel gerne gå derind, hvis pigerne giver ham lov. Flot ikke? så var der er drengerum i camouflagefarver med våben. Men der var helt forbudt for piger. jeg var målløs, og prøvede at ikke lyde for vred da jeg spurgte hvorfor de delte det op på den måde. "Jamen det er fordi vi mener der er forskel på piger og drenge" ja, helt sikert, de er altså babyer, og endnu ikke tvangssocialiseret helt ind i stereotyperne. Så det blev en anden vuggestue. Der var for stor en kamp at tage det sted.

Posted by Rikke Knudsen Thu, August 07, 2008 22:15:36

Hej med jer feministiske forældre!
Jeg læste for 3 år siden Kajsa Wahlstrøms bog "Piger drenge og pædagoger", sådan cirka midt i rækken feministiske bøger jeg har læst i mit liv. Den var revolutionerende for mig! Pludselige kunne jeg se hvorfor jeg havde protesteret imod folk der tyssede på mine piger (har 3) når de var vilde. Jeg havde i lang tid insisteret på at de skulle hav lov at være precis lige så vilde og blodige krigere som deres drengebørnekollegaer!smiley
Nå, men der skete mange ting for mig i tiden efter læsningen.
Fx. kom jeg på besøg i en ny skole sammen med min datter, dengang 7 år, og var fuldstændig målløs over hvor stor forskelsbehandling der var.
I musiklokalet: Børnene skal gøre sig klar til samspil, drengene leger og tumler rundt, pigerne gør sig klar. Da musiklæreren opdager at drengene ikke har fået stik i forstærkere o.s.v. ber hun pigerne om at hjælpe drengene med at blive klar.
Pigerne gjorde det pligtopfyldende og uden at stille spørgsmål ved det.
Senere i samme time: alle sidder i kreds og skal synge, en dreng mangler sangbog, læreren ber en pige om at give sin til drengen med kommentaren " du og Signe kan bedre finde ud af at dele". Det skal her bemærkes at der på begge sider af drengen sad endnu en dreng.

Jeg kunne blive ved med historier, også fra min egen erfaring som lærer, men mon ikke dette skulle illustrere pointen!

Der er ikke ligestilling mellem kønnene! Og forskelsbehandlingen begynder meget tidligt, og bekræftes, iscenesættes og italesættes om og om igen.

Rikke