DEBAT

DEBAT

- med et feministisk perspektiv

Brug dette site til at dele viden, erfaringer og holdninger med andre feministiske forældre. For at deltage i debatten skal du sende os en mail, hvorefter du får tilsendt et login.

Hjemmet og relationerne

Hjemmet & relationernePosted by Admin Fri, July 11, 2008 23:40:18

Her kan du dele dine tanker, spørgsmål, holdninger og erfaringer om Hjemmet & relationerne: fx kammeraterne, ligestillingen mellem forældre, arbejdsdelingen i hjemmet, forholdet mellem børn og forældre.

Klik på Kommentarer for at se de indlæg, der er til emnet.

  • Comments(2)

Posted by Ditte Marie Thejsen Tue, March 24, 2009 14:16:18

Jeg har to drenge, en på snart 1½ år og en på knap 3.

Jeg har selv svært ved at deffinere det der med "regler for køn" i forhold til min ældste søn. Hvornår giver jeg ham frihed til at være den han er og hvornår gør jeg ham faktisk en bjørnetjeneste ved ikke at "pejle ham i den rigtige retning"? Her tænker jeg f.eks. på når han rigtig gerne vil have rottehaler, smykker på, lege med dukker osv. osv. Jeg lader ham udleve sine pyntesyge drømme. For mig betyder det intet, men omgivelsernes reaktioner er ikke rare, og jeg kan spekulere på om de påvirker ham eller hvornår de vil begynde at påvirke ham. Så kan vi jo diskutere så meget vi vil at omgivelserne er galt på den, men det er nu engang i den virkelighed vores børn mødes.

Det er f.eks. ok at grine højlydt og pege på en lille dreng med rottehaler. Og det er selvom det tydeligvis ikke er humoristisk ment fra hans side. Man ville da ikke grine af en lille pige med et sværd eller andet typisk "drenget". Det er også ok at kommentere når han leger med dukker. Eller at sige "er det ikke pige-legetøj?". Eller rette ham når han fortæller at han er moren i en leg. Hvorfor må han ikke lege det?

Mvh. Ditte Marie

Ps. Der står at det er en god idé at præsentere sig på siden, men hvor gør man det?

Posted by Henriette Sø Sat, November 22, 2008 13:18:25

Hej alle.

Jeg hedder Henriette og er mor til en Rebekka på fire år og Svante, der er nyfødt.

Prøvede i dag at finde på gode gaveønsker til Svante til jul og klikkede ind på Kreas hjemmeside for at søge efter ønsker - hjemmesiden plejer at være opdelt efter alder, så jeg bare kunne kigge på ting, der passer til hans alder.

Opdager til min skræk, at siden er lavet om, så det kun er muligt at søge på produktnavn og køn!

Hvad har de gang i? Undrer mig over, at der ikke et eller andet sted i processen med at lave den hjemmeside er en person, der har studset over det upassende og ulogiske i at sortere legetøjet efter køn og udelukkende efter køn.

Jeg har i hvert fald ikke tænkt mig at bruge hjemmesiden igen, men ærgrer mig over den stereotype tilgang til børn i alle aldre.

(Ved ikke helt, om det hører hjemme i denne kategori, men var bare så harm, at jeg lige måtte dele det.)

Mvh Henriette